Het verhaal van Natalie

“Ik heb nooit het idee dat de begeleiding en behandelingen mij verder helpen.”

Deze zin sprak Natalie tijdens haar intake uit. Ondanks haar angst voor hulpverlening was ze zelfstandig naar ons kantoor gekomen. Trillend deed ze haar verhaal: “Ik heb het gevoel dat ik geen goede moeder ben. Ik kan niet zelf beslissingen nemen”. Sinds kort was er een ondertoezichtstelling (OTS) en keek een gezinsvoogd mee bij de opvoeding.

“In mijn jeugd heb ik vaak gehoord dat ik minder goed was. Nooit hoorde ik ergens bij en thuis kon ik niks goed doen.” Door deze traumatische gebeurtenissen had Natalie een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Ze was geneigd om feedback te zien als een persoonlijke aanval. Daardoor was het moeilijk om haar te helpen.

Laagdrempelig en overzichtelijk

De begeleiding van Demás plus hebben we laagdrempelig opgestart. In kleine stappen hebben we gewerkt aan het zelfvertrouwen van Natalie. “Ik ging mij steeds meer op mijn gemak voelen. Voorzichtig noemde ik dingen die ik leuk vond.”. Doordat Natalie zich steeds meer openstelde, pakte ze de regie van haar leven weer terug. Haar zelfvertrouwen nam toe in elke sessie.

Kwetsbaar zijn

Door vaak een gesprekssituatie te oefenen, leerde Natalie om te luisteren naar de feedback. Langzaam kreeg ze het besef dat niet alle feedback negatief is. Ook kreeg ze handvatten om zelf een respons te geven. “Op een gegeven moment durfde ik aan te geven bij mijn vriend dat ik iets niet leuk vond. Dat vond ik erg spannend om te doen.”

Bij Demás plus hebben we gekozen voor heldere communicatie en een overzichtelijk begeleidingsplan. Door Natalie in elke stap mee te nemen, hield ze zelf de controle. “Ik had het gevoel dat er écht naar mij werd geluisterd”.

De begeleiding heeft Natalie verder geholpen. Ze is nu een zelfverzekerde moeder die eigen keuzes maakt. Ook geeft ze duidelijk haar grenzen aan en vertelt ze hoe ze zich voelt.

Meld je aan voor begeleiding

Loop je vast? En wil je jouw leven weer op de rit hebben? Kies voor ambulante hulpverlening bij Demás plus. Ons team van begeleiders staat voor je klaar. Laat je jouw gegevens achter, dan regelen wij de rest. Van de aanvraag bij de gemeente tot het plannen van de intake. Zet jij vandaag de eerste stap naar een betere toekomst?

Aanmelden