Het verhaal van Mareille

Mareille’s reis naar zelfontdekking en groei weerspiegelt haar veerkracht en vastberadenheid om zichzelf te uiten, haar emoties te begrijpen en haar eigen pad te volgen.

Op 10-jarige leeftijd verhuisde Mareille met haar ouders van Oostenrijk naar Nederland. De aankondiging van deze verhuizing kwam op dezelfde dag als de vlucht. Dat liet haar een gevoel van verwarring en machteloosheid achter. Het gebrek aan afscheid van vrienden en schoolgenoten zorgde voor een diepgaand gevoel van teleurstelling en boosheid richting haar ouders.

Strijd om erkenning en acceptatie
Mareille worstelde met het uiten van haar gevoelens en het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Deze vaardigheden heeft ze van haar ouders niet geleerd. Ze voelde zich vaak door hen in de steek gelaten en had moeite om zich kwetsbaar op te stellen.
Ook kon ze haar draai niet vinden op school. Door haar klasgenoten werd ze vaak gepest en vernederd. Lang heeft ze dit door de vingers gezien om te voorkomen dat het erger zou worden.

Eigen grenzen stellen
Door systeemgesprekken te voeren met het gezin heeft Demas plus de onuitgesproken problemen aan het licht gebracht. Dit hielp Mareille om haar gevoelens te uiten. Rollenspellen en het bijhouden van een schema ondersteunden haar tijdens deze gesprekken en gaven haar houvast. De openheid en eerlijkheid die tijdens deze gesprekken ontstonden, hielpen het gezin om intense gevoelens te uiten en onderling begrip te bevorderen.

In de persoonlijke begeleiding heeft Mareille geleerd om haar eigen grenzen aan te geven en hulp te vragen. Dit proces werd ondersteund door de schoolbegeleiding, waardoor Mareille geleidelijk aan de moed vond om voor zichzelf op te komen.

Veerkracht en vastberadenheid
Dankzij de steun van begeleiding kon Mareille haar emoties beter herkennen, haar communicatieve vaardigheden ontwikkelen en creatieve krachten ontdekken. Dit heeft haar de moed gegeven om de toekomstplannen na te streven, met een sterke focus op het ontwerpen van multimediaproducten en het uiten van haar creativiteit in vrije tijd.

Meld je aan voor begeleiding

Loop je vast? En wil je jouw leven weer op de rit hebben? Kies voor ambulante hulpverlening bij Demás plus. Ons team van begeleiders staat voor je klaar. Laat je jouw gegevens achter, dan regelen wij de rest. Van de aanvraag bij de gemeente tot het plannen van de intake. Zet jij vandaag de eerste stap naar een betere toekomst?