Aanmelden

Om er zeker van te zijn dat we je de juiste vragen stellen, moeten wij weten of je jezelf op eigen initiatief aanmeldt, of dat je vanuit een instantie iemand wilt aanmelden.

Ik meld mijzelf aan

Vanuit een instantie

Zelfmelder

  Aanmeldformulier

   Vragen over aanmelden

   Werken jullie samen met andere organisaties?

   Bij Demás plus zijn we ervan overtuigd dat het belangrijk is om samen te werken met verschillende organisaties, zoals de gemeente, Veilig Thuis, het wijkteam en de Jeugdbescherming. Dit doen wij dan ook, omdat wij geloven dat het een positief effect heeft op de begeleiding als alle betrokken organisaties op de hoogte zijn. Dit vinden wij vooral van belang omdat onze cliënten dan niet zelf hetzelfde verhaal telkens opnieuw aan de verschillende organisaties hoeven te vertellen.

   Mag ik zelf bepalen wie mij komt ondersteunen?

   Wij vinden het belangrijk dat we een goede match zijn. Dus tijdens het intakegesprek kijken we altijd wie binnen het team aansluiting heeft bij jouw hulpvraag. Zo gaat de ondersteuning goed van start.

   Hoelang duurt het voordat de hulpverlening start?

   Binnen een week wordt er contact opgenomen om samen met jou de hulpvragen door te nemen en een intakegesprek in te plannen. Tijdens het intakegesprek wordt het duidelijk of Demás plus ondersteuning kan bieden. In sommige gevallen past de organisatie niet bij de wensen of bij de hulpvraag. Als wij de hulpvraag oppakken, dan sturen wij een aanvraag voor ondersteuning naar de gemeente. De gemeente of het wijkteam neemt vervolgens contact op om de aanmelding door te nemen en afspraken met elkaar te maken. Ook om af te stemmen wanneer de zorg gaat starten. Wanneer de indicatie bij ons binnen is, starten we gelijk.

   Kan ik mijn afspraak verzetten?

   Je kunt jouw afspraak verzetten in overleg met je begeleider.

   Hoe werkt de aanmelding?

   Er zijn twee manieren om je aan te melden. Je kunt jezelf aanmelden via het aanmeldformulier en spoedig ontvang je een reactie. De tweede manier is een aanmelding via een instantie, zoals een wijkteam of de gemeente. Vraag of de instantie jou wil aanmelden.