Sümeyra aan het woord: “Ik geloof in de kracht van goede zorgverlening” 

Na jarenlang een kantoorbaan te hebben gehad, besefte Sümeyra dat ze graag als ambulante begeleider aan de slag wilde. Zonder te aarzelen heeft ze in 2019 gesolliciteerd en nu voelt ze zich op haar plek bij Demás plus.

Ik geloof sterk dat de zorg laagdrempelig moet blijven

In het werkgebied komen mijn empathie, geduld en verlangen om anderen te helpen goed van pas. Mijn visie op zorg is gericht op kwaliteit, toegankelijkheid en respect voor de individuele behoeften van cliënten. Daar hoort wel maatwerk bij, want als zorgmedewerker moet je blijven ontwikkelen om aan de veranderende maatschappij te voldoen. Ik geloof sterk dat de zorg laagdrempelig moet blijven, zodat mensen die het nodig hebben snel hulp kunnen vinden.

Gelukkig staan mijn collega’s daar ook zo in. Bij Demás plus heb ik mijn professionele vaardigheden nog meer ontwikkeld. Bijvoorbeeld het omgaan met de diversiteit van cliënten en de cultuur sensitieve aspecten van de zorg. De tradities bij cliënten zijn vaak erg belangrijk!

Mijn ervaringen in de zorg hebben me gevormd tot de ambulante begeleider die ik nu ben. Vooral het overwinnen van uitdagingen bij cliënten. Wanneer een cliënt met een complexe situatie de positieve veranderingen ziet, geeft dit me moed en voldoening.

Voldoening door elke kleine overwinning te vieren


Een situatie die mij altijd zal bijblijven is de casus van een jongere cliënte die geïsoleerd leefde en weinig hoop in de toekomst had. Het kostte maanden van toewijding en ondersteuning om vooruitgang te zien. Maar samen gaven we niet op en vierden elke kleine overwinning. Het was zó bijzonder om te zien dat ze uiteindelijk weer naar school ging, een bijbaan kreeg en haar vriendinnen weer zag. Dat bracht mij echt voldoening.

En daar ligt voor mij ook gelijk de grootste (en leukste!) uitdaging: de omgang met verschillende cliënten en het voldoen van hun behoeften. Het stukje maatwerk om samen te streven naar een betere toekomst.

Meer weten?

Wil je meer weten over Demás plus? Of heb je andere vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan contact op met Hazael via telefoonnummer 0800 5588558 of via e-mail info@demasplus.nl

Contact